Võta aega ja naudi!

Räägitakse, et kõiksus olevat üks suur juhus. Või siis vastupidi, see on kellegi poolt pisiasjadeni läbimõeldud plaan. Kaua aega on selle üle vaieldud ja lõppu ei paista kusagilt. Vahepeal läheb aga kõht tühjaks. Ilumäe talu põldudelt on meie kohvikusse jõudnud värske kapsaime. Kokad avastasid, et meie keldriruumi mikrokliima on ideaalne Korea köögi lipulaeva – “kimchi” salati tarvis mineva kapsa kergeks hapendamiseks. Juurde klapib sulav veisepõsk, Nopri aastajagu laagerdunud juustust valmistatud pestoga orsotto, hernevõrsed, õlis säristatud redis, aroonia-musta ploomi kaste… Oot, me ju rääkisime kõiksusest aga nüüd kaldume täiusele? Sellise roa kõrvale võib vabalt heietada ka lugusid tühjast-tähjast. Mis tähtsust sel praegu on? Võta aega ja naudi!

Rauno